уторак, 21. фебруар 2012.

Batina je iz raja izašla

E dragi moji, kad biste samo znali šta me je spopalo. Sanjao sam ružan san...
kako razmišljam danas nešto, gde se sve ocrnilo i zamaglilo, kako me iz cipela sazuju prazne priče, laži, obmane, i zveri što se neke pojaviše te se tako dadnem prevrtati po sebi na koji način nemani stati u kraj. Kakvu taktiku primeniti i kakvo oružje odabrati.
Pomišljah na razne pištolje, topove-haubice, te bombe i eksplozive, pa mi se sve to nekako učini nedovoljno jako i neefikasno za silu protiv koje se moramo boriti, protiv te zveri opake..


Odjednom se dosetih nekih priča svoje babe te ukucam u G reč BATINA.., e tu nastade  haos, nema ništa o batini, ama baš ništa.Ali ništa! Niti smo tukli koga, nit smo zapamtili kad su nas tukli... Ništa, ako neko ima bilo kakav uticaj da se batina uvrsti u redove G molim da se to odmah uradi.


Kako stvari stoje, a ne stoje nikako, i prema onome što se čuje, a čuje se tako da je bolje da se ne čuje, i tek ono što se vidi, a bolje da ne gledamo, hitno nam je i preko potrebna batina.
Eee ne ne, nećemo tako! Ne motka! Nego batina!
Batina jes' da je slična, ali to nije motka. Batina je batina. Dozvoljavam sebi da je opišem pošto svemogući G nema ništa o njenom veličanstvu!
I pored toga što je ženskog roda, muško je! Krasi je izuzetna čvrstina, ali i elastičnost, obično bi trebala da bude kad se uspravi uz svog vlasnika niža od njega, mada i ne mora, ako je dovoljno jak da može njome komandovati bez ikakvih problema.
Kada se poseče od matičnog drveta, najbolje je da se manje grane  ka vrhu pokastre ili okastre sekirom, tek toliko da od njih ostane pomanji oštar i ubojit vrh. Ti bi vrhovi, imali za zadatak, da kada se oko nemani kojoj se suprotstavljamo obavije batina, nanesu opake i neisceljive rane  na telu zveri, i tako utiču na njeno brzo i efikasno savladavanje.
U zavisnosti od toga, kakve sposobnosti i osobine ima zver, kakav plamen bljuje, i koje  utvare koristi u svom zlu, batina može da ima i dodatna ubojita sredstva. Na primer: ako je neman toliko sirovo jaka, onako, kao neki ogroman majmun recimo, ili vo, na batinu se prikucaju još i čamove kratke daske u kojima su ekseri zabodeni, te se udarcem takva volovska glava, ili majmunska, može o čas posla rascopati bez po muke. Ako li neman vatru neku bljuje ili laže kako bi obmanula, pri vrhu batine se prikucaju i uvežu  bodljikave žice, te kad se raspali njome te zice takve rane naprave da pljušti krv sa svih strana, pa neman brzo iskrvari i ugine. Najzad, za one  slabije aždaje, i manja zla, a možda ona to i nisu, potrebno je i poželjno batinu potopiti u otrove, ako bismo je ubili da joj preko kože dopre do srca i glave, a ako bismo je samo da se onesposobi ili opameti, najbolje je raznim  odvratnim i smrdljivim fekalijama batinu tretirati par dana pre upotrebe...pre bitke.
Na stranu sad svi ovi opisi i elaborati za upotrebu, nego, trebalo bi
da svako ima po jednu takvu batinu, a šume ima iha.. nakotilo se nemani, na koraku svakom bljuju vatru, seju zlo i sipaju otrove, lažima obmanjuju, zavaravaju i truju, a i otimaju, pa i ono malo što svako imade oko kuće, može da mu bude oteto, ne bi valjalo da se nema kuda, kad se bez svoga ostane, gde se pogubiš pa ne znaš kome i gde pripadaš i kuda dalje da kreneš...
Nego, gde god se  ugleda zver i neman, batinom na nju, po glavi nerazumnoj halapljivoj, proždrljivoj, po očima zlim i jeziku zlom, po rukama grabežnim, repu otrovnome i đavolima  sledbenicima..ne bi li ikako dobro vratili međ'sebe, oko nas, i svuda..jer batina je iz raja izašla.


Ne potežite batinu bez razloga, zver mora biti vidljiva i uočljiva, i kad potegnete, nek bude kao nikad, silinom  časti, istine i slobode..zlo ne miruje...


...vaš Zoran...

















1 коментар: